Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ex-prostituee verkoopt de schoenen waar ze vroeger op werkte om geld in te zamelen voor Overweeghuis UtrechtNieuwsbrief 4

Pand

Eerst een nieuwtje waar we heel blij mee zijn…. (tromgeroffel)

We hebben een partner gevonden die ons wil helpen met een pand!!

Woningcorporatie Mitros is enthousiast over onze plannen en biedt ons daarom een bijzondere anti kraakconstructie aan. Daarbij mogen we leegstaande panden tijdelijk, voor een periode van minimaal anderhalf jaar, huren. Het voordeel is dat we op die manier weinig huur hoeven te betalen en op relatief korte termijn al kunnen starten.

Om deze constructie mogelijk te maken hebben we nog wel geld nodig om de huur, vaste lasten en personeelskosten van ons project te kunnen bekostigen. We hopen hierbij op jouw steun te kunnen rekenen.
Wil jij ons helpen om dit mogelijk te maken? Klik dan hier

Bijzondere gift

Afgelopen maand kregen we een wel heel bijzondere gift binnen….
Een stel dat betrokken is bij Overweeghuis Utrecht besloot om bij de verkoop van hun huis een tiende van de winst te doneren aan het Overweeghuis. We zijn erg dankbaar voor deze bijzondere gift en, in dit geval, voor de gekte op de woningmarkt. :)

De plannen voor 2022

Ook het begin van volgend jaar zal in het teken staan van fondsenwerven. De afgelopen tijd hebben een heel aantal fondsen aangeschreven. Veel van hen hebben al aangegeven positief te zijn over ons project en bereid te zijn om te doneren en de eerste 46.000 euro is inmiddels toegezegd. De komende tijd hopen we via fondsen en particuliere giftgevers genoeg financiën binnen te krijgen, zodat we in de loop van 2022 de deuren van het overweeghuis kunnen openen.

Vrienden worden

De afgelopen tijd kregen we al een paar keer hulpvragen binnen van mensen die vastliepen in de prostitutie en per direct opvang nodig hadden. Helaas konden we deze mensen nog niet helpen.

Qua organisatie zijn we grotendeels klaar om onze deuren te gaan openen. Alleen is er nog geld nodig om de opvang te bekostigen.

Daarom zijn we op zoek naar mensen die het, net als wij, belangrijk vinden dat er crisisopvang komt voor mensen die vastlopen in de prostitutie. We zoeken mensen die ons werk een warm hart toedragen en, als vriend van Overweeghuis Utrecht, geld willen doneren.

Goed om te weten: als Stichting hebben we een ANBI-status, waardoor giften belastingaftrekbaar zijn.

Wil jij een kerstdonatie geven? Klik dan hier

Ex-prostituee verkoopt haar schoenen 

Als 13-jarig meisje werd Monique uit huis gezet en kwam ze in de prostitutie terecht. Ze raakte verslaafd aan drugs. Ze werkte in de prostitutie om haar verslaving te bekostigen en gebruikte drugs om haar werk te kunnen volhouden.

Hoewel ze het ontzettend graag wilde, lukte het haar lange tijd niet om die cirkel te doorbreken. Pas jaren later kickte ze af en lukte het haar de prostitutie achter zich te laten.

Monique miste al die jaren een laagdrempelige opvang waar zij als verslaafde sekswerker terecht kon. Om die reden vindt zij het heel belangrijk dat het Overweeghuis er komt en heeft ze een fantastische actie bedacht!

Monique heeft nog veel schoenen over uit de tijd dat ze sekswerk deed. Dat zijn mooie, dure hakschoenen. Veel te jammer om zomaar weg te doen! Daarom gaat Monique ze veilen via Marktplaats. De opbrengst van de hakken, gaat naar Overweeghuis Utrecht.
Ben jij benieuwd om welke schoenen het gaat? Klik dan hier
En tot slot...
Hele fijne feestdagen toegewenst!
We hopen volgend jaar rond deze tijd de kerstversiering in het overweeghuis op te hangen! Bedankt voor je betrokkenheid!

Altijd het laatste nieuws rond het Overweeghuis in je mail

arrow_drop_up arrow_drop_down